21 de set. 2014

confitura de mores amb trossets

S'acaba l'estiu i també la temporada de molta fruita bona. Entre altres, les mores. Una manera de poder continuar-ne menjant, una mica més enllà de l'estiu, és fer-ne confitura.

Si no voleu pagar-les a preu d'or al mercat, el supermercat o la fruiteria, i a més voleu gaudir del plaer de seguir tots els passos, de l'esbarzer a la panxa, una bona cosa és començar anant personalment a collir les mores. A partir d'aquí, la recepta. És tan fàcil...

(Les proporcions, evidentment, es poden adaptar a la quantitat de mores que tingueu.)


Ingredients

500 g de mores
200 g de sucre moreno
3 cullerades de suc de llimona


Preparació

1. El dia abans de fer la confitura, poseu tots els ingredients en un recipient de vidre o ceràmica i barregeu-los fins que el sucre estigui ben desfet. Deixeu-ho reposar en un lloc fresc (pot ser la nevera).




2. Poseu-ho en un pot o una cassola i deixeu-ho coure durant una hora a foc lent. Remeneu-ho de tant en tant i aneu aixafant les mores amb una mà de morter. Podeu afegir-hi una mica d'aigua si veieu que la preparació s'eixuga massa, tenint en compte que quan es refredi s'acabarà d'espessir.

3. Un cop cuit, deixeu-ho refredar.


4. Mentrestant podeu esterilitzar els pots on ficareu la confitura bullint-los (hi ha qui diu durant mitja hora, hi ha qui diu que amb deu minuts ja n'hi ha prou) juntament amb les pinces que fareu servir després per treure'ls de l'olla. 

5. I ja podeu omplir els pots ben plens vigilant que no hi quedin bosses d'aire.

6. Un cop ben tapats, deixeu-los una estona de cap per avall perquè es faci el buit.

7. Variant: si no us agrada trobar-hi trossets, podeu triturar la barreja al principi o al final de la cocció, i fins i tot passar-la pel colador xinès. La veritat és que, tot i que és una operació entretinguda, el resultat és molt fi i molt bo.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada