Ingredients per a unes 20 magdalenes grossetes
- 5 ous mitjans o grossos (250 g d'ou)
- uns 175-200 g de sucre (jo, panela o moreno; recepta original, 350 g)
- 120 ml de llet (de vaca, de civada, de soja...)
- 380 ml d'oli d'oliva extra verge (o de gira-sol)
- 420 g de farina integral (o meitat integral i meitat blanca, o un terç d'integral, blanca i blat de moro...)
- 10 g de Royal o un altre impulsor
- canyella en pols (opcional)
- pela de llimona ratllada (opcional)
Preparació
1. Bateu els ous afegint-hi el sucre a poc a poc, fins que quedin ben escumosos.
2. Barregeu la llet i l'oli i afegiu-los als ous amb sucre a poc a poc.
3. Barregeu la farina, tamisada, amb l'impulsor, la canyella i la llimona, i afegiu-la a la massa anterior, també a poc a poc. Al final, bateu la massa dos o tres minuts a una velocitat més ràpida.
4. Tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar a la nevera com a mínim una hora. Idealment, tota la nit.
5. Poseu la massa en els motllos per a magdalenes.
6. La manera d'enfornar-les deu dependre de cada forn. Jo les hi poso en fred amb el forn programat a 170 ºC durant 30-35 minuts, al mig del forn. S'han d'anar vigilant. També es pot preescalfar el forn a més temperatura (210 ºC, per exemple) i abaixar-lo fins a 170-180 ºC quan les posem a dintre. En aquest cas, segurament en 20-25 minuts ja estaran fetes.
Les magdalenes admeten moltes variants, tant amb les aromes que s'hi poden afegir com amb els farciments (xocolata, fruita seca, panses...). També s'hi pot afegir cobertura de xocolata o altres recobriments un cop fetes.
.