27 d’ag. 2022

galetes d'ametlla, flocs de civada i xocolata

L'altre dia vaig voler fer unes galetes que havia vist a Instagram, al compte julya66. Com que no tenia tots els ingredients, o en tenia menys quantitat, vaig adaptar la recepta, i les galetes van quedar molt bones. A casa els han agradat molt!

 Aquí les teniu:

Ingredients

2 cullerades soperes de xarop d'atzavara

130 ml d'oli d'oliva

200 g de farina de blat (la que vulgueu)

90 g de flocs de civada

70 g de farina d'ametlla

30 ml d'aigua (més o menys, la pasta ha de quedar consistent, però ha de permetre fer boletes i aixafar-les)

100 g de llavors o trossets petits de xocolata (se n'hi poden posar menys...)

1 ou batut (optatiu, feu proves)


Preparació

1. Barregeu bé tots els ingredients. L'ou, com deia, és optatiu. L'aigua, al final, per calcular-ne bé la quantitat.

2. Feu boletes i aixafeu-les. Podeu fer la forma de les galetes com vulgueu. Jo les vaig posar en motllos de fer magdalenes. Com que la pasta és oliosa, no cal posar-hi cap antiadherent.

3. Fiqueu-les al forn 15 minuts a 180 ºC (si en teniu, amb turbo o aire). Si les poseu en fred, 20 minuts. Queden torradetes. Com sempre, potser haureu d'ajustar alguna cosa, depèn del forn que tingueu.