18 de gen. 2014

pastís de castanyes i xocolata



Ingredients

• mig quilo de castanyes (o un pot de puré de castanyes sense sucre)*
• 150 g de sucre moreno (jo el d'Intermón, molt aromàtic)
• 125 g de mantega amb textura de pomada
• 3 ous
• 100 g de cobertura de xocolata

Preparació

1. Bulliu les castanyes amb un tall (com si les haguéssiu de torrar) uns tres quarts d'hora i després peleu-les.

2. Tritureu-les amb la batedora elèctrica o el robot.

3. Si són de pot, comenceu aquí. Barregeu les castanyes amb el sucre (o podeu fer amb la mà), i després amb la mantega (a mi em va bé fer servir una espàtula de silicona).

4. Separeu els rovells de les clares i munteu les clares a punt de neu.

5. Afegiu primer els rovells a la massa, i després les clares muntades amb compte, sense remenar-ho gaire (també amb l'espàtula).

6. Escalfeu el forn a 180 graus.

7. Afegiu els rovells a la barreja de castanyes, sucre i mantega i barregeu-ho tot fins que quedi una massa fina. Afegiu-hi les clares a punt de neu.

8. Aboqueu-ho dins un motllo untat amb mantega i enfarinat.

9. Fiqueu el motllo al forn i deixeu coure el pastís una hora, o potser una mica menys. Aneu-lo vigilant.

10. Un cop cuit el pastís, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo amb cura perquè no es trenqui. Si se us esquerda una mica, amb sort ho podreu dissimular amb la xocolata (pas següent).

11. Desfeu la xocolata al bany maria o al microones i cobriu-hi el pastís.

Sense xocolata és un pastís una mica fat, però amb la xocolata queda molt fi i molt bo.




* Encara no he provat de fer aquest pastís amb farina de castanyes, però tot arribarà. I llavors actualitzaré la recepta. Si teniu castanyes torrades, peleu-les, bulliu-les un quart d'hora i seguiu amb la recepta. Si heu collit moltes castanyes per Tots Sants, podeu bullir-les totes, repartir-les en bosses de mig quilo i congelar-les sense pelar. En tindreu per a uns quants pastissos!


Aquesta és la meva versió de la recepta del programa cuines de TV3.




(Si voleu veure les altres receptes d'aquest blog, pitgeu l'etiqueta receptes que trobareu a la columna de la dreta.)


.