30 de nov. 2013

focaccia de ceba i parmesà amb tomàquets secs a la massa


Ingredients

Per a la massa:

400 g de farina de força (per fer pa o pizza)
200-220 dl d'aigua tèbia (dependrà de la farina)
12,5 g de llevat de forner (mitja peça)
10 g de sal (o menys, o gens, si no voleu que quedi gaire salada: la resta d'ingredients ja són prou gustosos)
un pessic de sucre
40 dl d'oli d'oliva verge (DO Siurana)
7-8 tomàquets secs


Per posar-hi a sobre:

3 cebes mitjanes
100 g de formatge parmesà
orenga


Elaboració

1. Desfeu el llevat en una mica de l'aigua tèbia (que no cremi).

2. Barregeu en un bol gran la farina, el llevat, l'oli, la sal, el sucre i l'aigua (no tota, de moment). Un cop la massa es pugui pastar i no s'enganxi als dits, deixeu d'afegir-hi aigua. Pasteu-la uns 6 minuts.

3. Piqueu els tomàquets secs amb la picadora o talleu-los ben petits amb unes tisores. Afegiu-los a la massa ben escampats.

4. Deixeu reposar la massa tapada 20 minuts.

5. Mentrestant ratlleu el parmesà.

6. Estireu la massa en una safata gran d'anar al forn coberta amb paper sulfuritzat (o greixada i enfarinada). Primer amb el corró i després, amb els dits.

7. Deixeu-la reposar 20 minuts més, també tapada.

8. Escalfeu el forn a 210 ºC (amb el ventilador).

9. Mentrestant, sofregiu una mica la ceba, sense que s'arribi a torrar.

10. Ruixeu la focaccia amb oli, poseu-hi la ceba i el parmesà per sobre, i tireu-hi orenga també per sobre.

11. Un cop el forn estigui calent, fiqueu-hi la focaccia durant uns 20 minuts, o fins que vegeu que està torradeta.


Aquesta és la meva versió de la recepta que es va publicar a internet del programa Cuines de TV3.

(Si voleu veure les altres receptes d'aquest blog, pitgeu l'etiqueta receptes que trobareu a la columna de la dreta.)