15 d’abr. 2014

púding d'espàrrecs blancs

Ingredients

• 400-500 g d'espàrrecs blancs de llauna (jo hi poso dos pots d'espàrrecs de Navarra Bonpreu)
• 1 bric de llet evaporada Ideal o 25o ml de nata líquida
• 3 ous
• 2 cullerades de farina de blat de moro (o de blat)
• sal
• pebre
• nou moscada (optativa)
• mantega per greixar el motllo




Elaboració

1. Poseu els espàrrecs en un escorredor perquè treguin tota l'aigua.

2. Reserveu unes quantes puntes d'espàrrec per a la decoració.

3. Poseu al forn una plata mig plena d'aigua per fer el bany maria i escalfeu-lo a 180 ºC (si pot ser, dalt i baix amb aire).

3. Bateu amb el pímer, el robot o la batedora elèctrica els espàrrecs, els tres ous, la llet evaporada, la farina, sal i pebre al gust i, si voleu, una mica de nou moscada ratllada, fins que quedi una crema fina.

4. Greixeu amb mantega un motllo de plum-cake (de vidre) i tireu-hi la crema.

5. Fiqueu el motllo dins el bany maria i deixeu-lo coure mitja hora.

6. Passat aquest temps, traieu la safata del bany maria i coeu el púding directament al forn. Aquesta operació s'ha de fer amb molt de compte, perquè és fàcil cremar-se. Les receptes no acostumen a posar-ho, això, però si no es fa costa molt que el púding acabi de quallar. I així queda la mar de bé.

7. A partir d'aquí, el púding puja. Heu d'estar al cas, i treure'l del forn quan veieu que ja està cuit pel mig. Uns vint minuts més tard.

Jo el serveixo cobert amb salsa rosa, guarnit amb les puntes d'espàrrecs i acompanyat d'amanida d'enciams variats i tomàquets xerris, però això ja depèn del gust de cadascú.

El púding també es pot fer amb altres menes de verdura (mongeta tendra i pastanaga, espàrrecs verds, coliflor, bròquil, ja cuits), però jo no he fet la prova: a casa el que ens encanta és aquest!



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada