Ha florit el litops, o planta pedra, o pedra vivent, o pedra viva. Nom científic: Lithops, del grec λίθος 'lithos' (pedra) i ὄψ 'ops' (forma). En anglès, living stone o pebble plant.
Em pregunto què deu tenir a veure el cognom Livingstone amb aquesta planta procedent del sud de l'Àfrica que fa una flor tan bonica en una època de l'any que en tenim tan poques, de flors.
Posar-se a escoltar Bruce Springsteen pel Youtube amb l'excusa que avui fa 67 anys, té un problema: no trobes el moment de parar. Vas saltant d'una cançó a l'altra, aparentment a l'atzar, i totes són versions esplèndides de concerts antics i recents, i també n'hi ha alguna que és treta d'un disc.
En un moment donat ha aparegut una cançó que jo no sabia que Springsteen hagués cantat mai: "You never can tell". Ha sigut una mena de regal d'aniversari, però al revés. Com m'he divertit escoltant-la i mirant-la!
Alguna altra de les cançons que he vist i escoltat avui:
"Dancing in the dark", ballant amb sa mare:
"Jersey girl", que és de Tom Waits, una de les meves preferides:
El digital Catorze també ha celebrat l'aniversari del Boss, i ho ha fet amb una versió preciosa de "Thunder Road", incloent-hi la lletra en anglès i la traducció al català. No és que m'agradi, "Thunder Road", és que, si hi ha alguna cançó que puc dir que és la meva cançó, és aquesta.