Ingredients per a dues persones
Per a l'hamburguesa
1 o 2 hamburgueses de bou de bona qualitat (segons la gana que tingueu)
1/2 cullerada de romaní sec
1/2 cullerada d'orenga
1/2 cullerada de pebre negre
oli d'oliva
sal
Per a l'alvocat
1 alvocat mitjanet tirant a petit
el suc de mitja llimona
sal
Per a les cebes
200 g de cebetes
25 g de mantega
1/2 culleradeta de farigola seca
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxpeMRZEqUSiATHSLhHl-8dEBnQ-jbVyGVO59EMBR4yPyMM6RXVh382UJGK0KWtA__mVy0wfPXproTEJs8u30nORDSGK6wrAiD0lcTsfg-UYeKTdCGvfPX8tm78CQcOE0GPGIROMqyPnw/s320/IMG_20150823_132201+%2528640x445%2529.jpg)
75 ml de vi dolç
pebre negre
sal
Per als entrepans
Dos panets rodons de bona qualitat
mostassa de Dijon
Elaboració
1. Barregem en un bol el romaní, l'orenga, el pebre i la sal amb una cullerada d'oli d'oliva. Pintem les hamburgueses amb la barreja i les deixem fins a l'hora de fregir-les.
2. Pelem les cebetes i esl traiem les arrels.
3. Posem les cebetes en una paella amb la mantega, el sucre, la farigola, la sal i el pebre, i les anem remenant.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL1CcVq1bg1fcEFMHg8ullah0gjVMVfsENF4ynv3_VXiaI5UmqLOv2GBOHAVrOv2vS6xAFrMlUcDG_IukSuT8aGZrHgwb16CDFAJNKq7sorAQRVx0Zo6ZuV8BJn4WM5uBqByD15Lu42-Y/s200/20150624-estovador-2.jpg)
5. Pelem l'alvocat i l'aixafem amb una forquilla o algun altre estri que us vagi bé (jo vaig fer servir el de la foto de la dreta, que no sé com es diu i en teoria em sembla que és per fer mojitos i caipirinhas). El barregem amb el suc de mitja llimona i una mica de sal. Si és madur amb la forquilla ja fareu.
6. Fem les hamburgueses a la paella al gust amb una mica d'oli d'oliva. Si hem optat per la versió lleugera, un cop fetes, les tallem al llarg per la meitat, i suquem la part de dins en l'oli. També podem acabar de fregir-les un cop tallades.
7. Obrim els panets i untem la part de baix amb una mica de mostassa de Dijon. A sobre hi posem l'hamburguesa (o mitja hamburguesa) i el suc que ha desprès, l'alvocat i les cebes, i els tapem.
És un entrepà contundent i deliciós, especial. No s'assembla a cap altre que hagi menjat mai.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDjGt3utukuoaMFfGpBQstJs4EvdW_Fz_WbJiAUUunbJafUrdClJBkMj0mmqdgvSPoiCafIRBg9CvTss6OiebZSDk5bsouaSbaC7o6nZAv5qGGMA2HPSh3VOma9pjWDGQhPsq8ffuJUFQ/s320/IMG_20150823_161344+%2528640x618%2529.jpg)
La recepta original d'El Comidista la vaig treure del llibre La cocina pop de El Comidista (Barcelona: Plaza Janés, 2012), però també la trobareu aquí, tirant avall.
I si voleu fer una versió vegetariana de la recepta, aneu aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada