21 d’ag. 2014

per Dinamarca: 20 d'agost

Louisiana Museum of Modern Art, a Humlebæk
Un dels museus més bonics que he vist mai, no només ni principalment per les obres que hi ha, sinó sobretot pel lloc magnífic on són i per la manera com hi estan exposades, que és una sorpresa permanent. M'ha recordat el Chillida-Leku (ara malauradament tancat).


Slender Ribs, Alexander CalderThree Piece Reclining Figure: Drapped, Henry MooreUn arbre a la mateixa part del jardíUna de les sales, amb finestra al jardíEl mar Øresund, amb Suècia al fons, des d'una de les salesNocturne III, Asger JornRacó a la vora d'un petit espigó de roques rodonesAlberto Giacometti
Femme debout IVManoir d'essor, Jean DubuffetLa grande grenouille, Max ErnstPassadísMòbil inconfusible d'Alexander Calder


I la magnífica retrospectiva temporal d'Emil Nolde. No s'hi podien fer fotos i no vull transgredir el copyright, però podeu donar un cop d'ull aquí. Una meravella.
Helsingør
El poble costaner on hi ha el Kronborg Slot, el castell que és l'escenari del Hamlet de Shakespeare. El castell, que feia de duana, està situat en un indret estratègic, amb el que ara és Suècia al davant. El poble és petit i recollit, i al port, a més dels ferris, hi havia unes quantes barques.

I també:Malmö: per la terra de Kurt Wallander

Frederiksberg Allé, a Copenhaguen


.