Ingredients
• 400 g de farina blanca (o 300 g

d'integral i 100 g de blat de moro)
• 350 g de sucre (o menys, fins a 240 g, jo), i una mica més per tirar-lo per sobre de la massa
• 4 ous grossos o 5 de petits
• 1 sobre de llevat Royal
• 1 llimona
• 125 ml d'oli d'oliva bo (si és DO Siurana, millor)
• 150-200 ml de llet
• 1/2 got (dels de vi) d'anís
• Pinyons i ametlles ratllades
Preparació
1. En un bol gran, barregeu el sucre amb els rovells, afegint-lo a poc a poc fins que es faci una crema (si s'hi tira tot de cop al començament no es fa cap crema...).
2. Afegiu-hi l'oli i després la llet. (Ara sí que s'hauria de fer la crema, si no s'ha fet abans.)
3. Passeu la farina i el llevat Royal pel sedàs (no és imprescindible, però sempre va bé perquè la coca quedi més flonja), i després aneu afegint la barreja a la massa.
(En algun moment per aquí heu d'encendre el forn a 200 graus per dalt i per baix.)
4. Ratlleu la pell de la llimona i afegiu-l'hi, també.
5. Bateu les clares a punt de neu (hi podeu posar un pessic de sal, que diuen que hi ajuda) i afegiu-les a la massa amb compte. Si queda algun "grumoll" blanc no passa res.
6. Aboqueu la massa en un motllo untat amb oli i enfarinat, i tireu-hi sucre per sobre.
7. Fiqueu el motllo al forn, que ara ha d'escalfar només per sota.
8. Quan veieu que la massa ja ha pujat bastant (més o menys, al cap d'un quart d'hora), abaixeu la temperatura fins a 170 ºC i traieu el motllo del forn un moment per tirar-hi més sucre per sobre i els pinyons i les ametlles ratllades humits.
9. Deixeu la coca al forn fins que estigui ben daurada per sobre (més o menys mitja hora més).
10. Un cop fora del forn, però amb la coca ben calenta, tireu-hi l'anís per sobre i deixeu-la refredar.
¿Què me'n dieu, eh?
Jo faig servir les varetes elèctriques per als passos 1-4 i el robot per batre les clares a punt de neu. Per incorporar les clares faig servir una espàtula.
(Si voleu veure les altres receptes d'aquest blog, pitgeu l'etiqueta receptes que trobareu a la columna de la dreta.)
• 4 ous grossos o 5 de petits
• 1 sobre de llevat Royal
• 1 llimona
• 125 ml d'oli d'oliva bo (si és DO Siurana, millor)
• 150-200 ml de llet
• 1/2 got (dels de vi) d'anís
• Pinyons i ametlles ratllades
Preparació
1. En un bol gran, barregeu el sucre amb els rovells, afegint-lo a poc a poc fins que es faci una crema (si s'hi tira tot de cop al començament no es fa cap crema...).
2. Afegiu-hi l'oli i després la llet. (Ara sí que s'hauria de fer la crema, si no s'ha fet abans.)
3. Passeu la farina i el llevat Royal pel sedàs (no és imprescindible, però sempre va bé perquè la coca quedi més flonja), i després aneu afegint la barreja a la massa.
(En algun moment per aquí heu d'encendre el forn a 200 graus per dalt i per baix.)
4. Ratlleu la pell de la llimona i afegiu-l'hi, també.
5. Bateu les clares a punt de neu (hi podeu posar un pessic de sal, que diuen que hi ajuda) i afegiu-les a la massa amb compte. Si queda algun "grumoll" blanc no passa res.

7. Fiqueu el motllo al forn, que ara ha d'escalfar només per sota.
8. Quan veieu que la massa ja ha pujat bastant (més o menys, al cap d'un quart d'hora), abaixeu la temperatura fins a 170 ºC i traieu el motllo del forn un moment per tirar-hi més sucre per sobre i els pinyons i les ametlles ratllades humits.
9. Deixeu la coca al forn fins que estigui ben daurada per sobre (més o menys mitja hora més).
10. Un cop fora del forn, però amb la coca ben calenta, tireu-hi l'anís per sobre i deixeu-la refredar.

Jo faig servir les varetes elèctriques per als passos 1-4 i el robot per batre les clares a punt de neu. Per incorporar les clares faig servir una espàtula.
(Si voleu veure les altres receptes d'aquest blog, pitgeu l'etiqueta receptes que trobareu a la columna de la dreta.)
.