26 de nov. 2012

les eleccions d'ahir, 25-N; matí al parc del Putget

Valoració sobre les eleccions d'ahir. Els partits individuals que tenen més motius per estar contents són ERC i C's. Però globalment, han guanyat Catalunya (amb un índex històric de participació) i el conjunt de partits que defensen la independència de Catalunya (majoria clara) i, per tant, el dret a decidir. Ha quedat clar que el camí cap a la independència no l'han de liderar ni Artur Mas ni CiU sols. Per mi, és una bona notícia, encara que l'escenari immediat per governar el país sigui més complicat així. També és il·lustratiu comprovar que, si ERC, SI, la CUP i IC haguessin anat junts, sembla que haurien sumat 42 escons, i CiU 45. Els hauria de fer pensar (jo ja fa temps que ho penso i que ho dic).

----

Resultats a la república independent de Gràcia (gentilesa de Josep Solervicens, gràcies, Josep!):

CiU 22.342 35,01%
ERC 10.697 16,76%
ICV-EUiA 7.934 12,43%
PP 6.419 10,06%
PSC 5.053 7,91%
CUP 4.029 6,31%
C's 3.790 5,93%
SI 866 1,35%
Eb 652 1,02%

----

Un exemple de manipulació (d'articles de Matthew Tree i Quim Monzó)... a la civilitzada Gran Bretanya!

----

I per compensar, un testimoni bonic sobre aquest procés.

----

Ahir el dia també va donar per a un breu passeig pel parc del Putget, que fins i tot a la tardor té una flora que fa goig.










Un altre passeig pel parc del Putget, aquí i aquí.

5 comentaris:

  1. Neus, dius que "si ERC, SI, la CUP i IC haguessin anat junts, sembla que haurien sumat 42 escons". Sí, però si una aliança d'allò més factible com ERC i SI va fracassar, ja no cal dir quines haurien estat les possibilitats d'aliança afegint-hi CUP i IC (cada cop més Pepitos Grillos: em refereixo a IC, no a CUP). Els resultats que tenim són molt recents i jo encara els estic paint: no m'agrada tanta fragmentació, no crec de cap manera que sigui bo, per al projecte soberanista (potser per a altres coses sí) l'afebliment de Mas, i hauria volgut que, ja que les formacions d'esquerra no es van posar d'acord abans, els votants ho haguéssim sabut 'llegir' i haguéssim donat més suport a CiU.

    ResponElimina
  2. A Ciutat Vella, ERC no és segona per 150 vots! La primera força és CiU i la segona ICV. El que queda clar és que el districte aposta per la independència. Estic molt contenta per això, però també perquè es confirma elecció rere elecció que, en una zona amb tanta població immigrant (al Raval, on visc, és gairebé la meitat), els partits de dretes i xenòfobs no arrelen.

    ResponElimina
  3. Josep, votar Mas vol dir avalar o legitimar moltes coses que hi ha gent que no les no ha vist clares. Es van fer sobiranistes el 12 de setembre, convé oblidar-ho. Per no parlar de retallades i d'en Duran...

    Bones notícies, Elisabet, sí senyora. Sobretot sobretot, l'última cosa que dius.

    ResponElimina
  4. Sí, Neus, tot el que vulguis. Però quants dels que van votar ERC no se n'estant ja penedint? Molts dels que la van votar ho van fer pensant que ja els estava bé que governés CiU però que oposités ERC (les cares a la seu d'ERC a mesura que s'anaven sabent els resultats de CiU eren un poema: 'ara resulta que haurem de governar amb CiU!'). Mira, no ho veig just. Un senyor agafa la iniciativa i el poble el decapita. Fins aquí, encara. Ara: si ERC no pacta amb CiU (i no per quedar-se a l'oposició , com sembla voler Junqueras, sinó per formar govern), adéu referèndum.

    ResponElimina
  5. HOla!
    el referèndum està en el programa electoral d'ambdós partits, així que no el poden fer servir de moneda de canvi. Dir que si no es fa és per culpa d'ERC em sembla, com a mínim, injust. I sí que és veritat que Mas ha pres la iniciativa, però dues consideracions: una, ERC és independentista des de la seva fundació, no de fa dos mesos; dos, no crec que el poble hagi decapitat ningú. Simplement ha dit que Mas no ho pot fer sol. Si ho ha de fer acompanyat al Govern o al Parlament, això ja no crec que sigui tan important.

    ResponElimina