23 de nov. 2012

eleccions a rector o rectora a la UB: segona volta

Efectivament, dimarts que ve, 27 de novembre, a la UB elegirem una rectora o un rector a la segona volta de les eleccions.

La candidata Victòria Girona encapçala un equip de gent honesta, seriosa i treballadora que mereix tenir l'oportunitat de governar la Universitat de Barcelona d'una manera diferent. Per exemple, amb unes prioritats diferents.

Aquests últims anys, en plena crisi, no ens calia una imatge corporativa nova --que deu valdre molts diners--, ni tampoc un programa de correu nou i de pagament --n'hi ha de gratuïts que funcionen molt millor. ¿Quant deu valer, el lloguer de la seu d'Alumni al carrer Diputació, a l'edifici Garriga Nogués? Aquests són exemples que se m'acuden ara mateix d'actuacions que m'he trobat sense buscar-les.

Diners com aquests es podrien haver fet servir per dignificar la situació laboral de companys que han vist com s'estroncava bruscament una carrera professional i acadèmica que havia estat, com sabem els que hi hem passat, plena de dificultats. I també haurien permès no apujar tant les taxes de matrícula o augmentar les beques --anys enrere, no un mes abans de les eleccions.

En definitiva, els recursos que es tenen, que són reduïts, s'haurien de dedicar al que és més important: que tots puguem treballar d'una manera digna per fer de la nostra Universitat un model en docència, en recerca i en transferència a la societat; i a intentar que tothom que vulgui i estigui preparat per fer-ho pugui accedir als estudis universitaris independentment de la seva renda.

La candidatura de Victòria Girona i el seu equip té molt clares aquestes prioritats.


A la segona volta no es pot perdre cap vot de la primera, i se n'han de guanyar molts més!

Podeu veure els resultats generals de la primera volta aquí i de manera més desglossada en aquest PDF.

I les propostes de la candidatura de Victòria Girona, resumides i detallades, aquí.

.

5 comentaris:

 1. Vaig seguir l'escrutini des de casa (és a dir, per internet), i una de les càmeres t'enfocava, Neus! Em va fer gràcia. I encara me'n va fer més el resultat de la primera volta. Dels equips que es presentaven, només el de la Victòria Girona em feia el pes: per la composició de l'equip (amb dos professors laborals), per la imatge que dóna (jove, nova, i molt seriosa alhora), per les propostes que fa..., i també perquè tenia un molt bon record de la gestió de l'equip rectoral en què Girona va ser, fa anys, vicerectora de professorat.

  ResponElimina
 2. Doncs ja ho saps, Josep, dimarts a votar! ;-) (Jo no sabia que sortia per la tele...)

  ResponElimina
 3. Quin desastre! Acabo de saber que ha guanyat el Dídac Ramírez. Aquí no es pot pas parlar de traspàs de vots (com de CiU a ERC...). Els votants de les candidatures que van perdre a la primera volta han votat Ramírez en lloc de Girona?

  ResponElimina
 4. És més complicat que això, Josep. Quan ens veiem t'ho explico.

  Mentrestant:

  http://neusnogue.blogspot.com/2012/11/eleccions-la-ub-resultats.html

  ResponElimina
 5. sí sí, tinc curiositat! Ja t'ho preguntaré.

  ResponElimina