28 de set. 2010

Més Vermeer en la literatura

La relació de l'obra de Johannes Vermeer amb la literatura no s'acaba amb La noia de la perla, de Tracy Chevalier. L'escriptor gallec Manuel Rivas té un conte, inclòs a ¿Qué me quieres, amor?, que es titula "La lechera de Vermeer". Una delícia. L'he llegit en castellà, però en buscaré la versió original en gallec.

Per si el llegiu, aquí teniu els dos quadros que surten en el conte: La lletera, de Johannes Vermeer, que està exposat al Rijksmuseum d'Amsterdam, i Els menjadors de patates, de Vincent van Gogh (quin altre, mare meva!).





Evidentment, no en tinc ni idea, si hi ha altres obres literàries inspirades en algun altre quadro de Vermeer. Si en sabeu res d'alguna altra, us agrairé que m'ho digueu. La de Manuel Rivas me la va dir la Montse, de sang gallega com ell. Moltes gràcies, Montse!

2 comentaris:

  1. Bé, sé que Proust, a la seva 'Recherche', n'ha parlat molt, de Vermeer. Ara, no et sé dir ni volums ni, menys encara, pàgines concretes...

    ResponElimina
  2. Ostres, Josep, la Recherche! M'ho hauré de mirar, però ja veig que serà qüestió de llegir-se-la sencera. No és qüestió, tampoc, d'anar buscant els trossets i només llegir-se això, ¿no?

    ResponElimina