tag:blogger.com,1999:blog-3208576484218671770.post8374900490536622976..comments2023-08-28T15:46:05.205+02:00Comments on Neus: pa florentí de parmesà i romaníNeus Nogué Serranohttp://www.blogger.com/profile/04471894247934614099noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3208576484218671770.post-55894788466192717072011-12-04T14:29:18.284+01:002011-12-04T14:29:18.284+01:00Gràcies, Llorenç!
Ara, si cliques l'etiqueta ...Gràcies, Llorenç!<br /><br />Ara, si cliques l'etiqueta "pa" en qualsevol d'aquestes dues entrades, veuràs que en el blog hi ha penjades dues receptes més de pa. O sigui que, si vols, de feina no te'n faltarà!Neus Nogué Serranohttps://www.blogger.com/profile/04471894247934614099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3208576484218671770.post-20143980996416068552011-12-04T12:19:43.540+01:002011-12-04T12:19:43.540+01:00Deu ser la tardor-hivern que convida a fer coses c...Deu ser la tardor-hivern que convida a fer coses com pa el cap de setmana. Per això fa un mes que, seguint el bloc de la Neus, m'he animat a fer els dos pans del seu bloc: 1) el pa de la Toscana i 2) el pa d'aquesta entrada, de parmesà i romaní. La veritat és que sóc dels que pensava que fer pa era difícil quan en realitat no ho és tant (un amic meu fa poc em va dir: però que no en fèieu a l'escola? jo recordo allò de agua, levadura y sal, però poca cosa més). El més difícil de fer el pa per mi de moment són dues coses: 1) un clàssic, que el pa tingui crosta crosta, és a dir que sigui cruixent, i 2) controlar la temperatura del forn. El meu forn és tan de nyigui-nyogui que no té ni números de temperatura sinó una icona d'una flama grossa i una de petita i prou i no puc encendre el de dalt i el de baix alhora. Amb tot, no em puc queixar dels pans que surten. Ah, una cosa, per al pa de parmesà i romaní, com que no tenia romaní el vaig fer amb alfàbrega i també surt molt bo. Potser n'hi hauria d'haver posat més. Jo a més a més hi vaig posar dos ous en lloc d'un i per això potser es va inflar més la massa i en conseqüència els pans son més rodanxons (a l'estil coca) que no pas barretes estilitzades. Bé, això és tot de moment. D'aquí uns dies m'arribarà el llibre "The Handmade Loaf", que m'hauria de permetre millorar algunes coses. Us deixo un enllaç on podeu veure les fotos dels dos tipus de pans que he fet i un altre amb un article sobre pa del Monzó d'ahir.<br /><br />Fotos: https://picasaweb.google.com/118325131132683131085/Pa2?authkey=Gv1sRgCNHpx4Su2dyx1QE#slideshow/5682226499566652450<br /><br />Article de Monzó: http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20111203/54239676630/quim-monzo-al-pan-pan.htmlLlorençhttps://www.blogger.com/profile/13734537902774157762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3208576484218671770.post-76229721284079895342011-11-28T22:41:43.424+01:002011-11-28T22:41:43.424+01:00Caldrà provar aquesta recepta després de l'èxi...Caldrà provar aquesta recepta després de l'èxit del pa de la Toscana :)Llorençhttps://www.blogger.com/profile/13734537902774157762noreply@blogger.com